Vi oplever at der indimellem er lidt forvirring og usikkerhed omkring hvornår jeres barn egenligt må komme i vuggestue/børnehave. Derfor har vi et par retningslinjer man kan forholde sig til.

 

Når vi/I skal vurdere hvorvidt jeres barn er sygt, er barnets alemtilstand vores første og vigtigste plejemærke. Almentilstanden handler om hverdagsmønstre som appetit, søvn, humør, leg, bevægelse og kontakt.

 

Så længe dit barn ikke raskt og har svært ved at deltage i almindlige lege og andre aktiviteter og kræver ekstra pasning, skal det holdes hjemme fra institutionen. Dette er også selvom barnet har haft en feberfri dag. Overgangen fra syg til rask kan være svær at adskille præcist, men hvis dit barn kommer i intitutionen uden at være helt rask, risikerer du/I - udover at smitte de andre børn eller voksne- udvikler til sygedommen eller bliver ramt af en ny sygdom.

 

Vi kender jeres børn rigtig godt og ved hvordan de er når de er raske og friske. Vi kan hurtigt fornemme hvis et barns almentilstad ikke er god nok. Når jeres barn er i Vuggestue/børnehave skal det forholde sig til mange andre børn, tempoet er højere og det er på alle måder anderledels end at være hjemme ved mor og far.

Derfor kan vi indimellem se en ændring i jeres barns almentilstand i vuggestuen/børnehaven, som ikke viser sig ligeså tydeligt hjemme hos mor og far. I har måske oplevet at jeres barn er blevet ringet sygt hjem, for derefter ikke at kunne få øje på sygdommen hjemme. Jeres barn kan være for sygt til at være i institutionen, selvom det har det fint hjemme.

 

Når vi måler jeres barn tempratur bruger vi oplysningen til at danne os et samlet billede af hvordan jeres barn har det. Jeres barn kan have let feber uden at være sygt og omvent kan jeres barn være sygt, men være feberfri. Høj feber er dog altid et tegn på at noget er galt og jeres barn vil blive ringet hjem.

 

Ved diarre og/eller opkast skal barnet have mindst en symtomfri dag hjemme.